2014-02-19 12:24:17

LaIPA konkursā trīs uzņēmumi laimē ielūgumus uz Zelta Mikrofona 2013 ceremoniju

Turpinot aizsākto tradīciju, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) arī šogad organizēja saviem klientiem – uzņēmumiem konkursu, kurā bija iespēja laimēt sešus ielūgumus uz “Mūzikas Ierakstu gada balva “Zelta Mikrofons” 2013 noslēguma ceremoniju, š. g. 5. martā, Latvijas Nacionālajā teātrī.

Konkurss norisinājās divu nedēļu garumā no š. g. 3. februāra līdz 17. februārim.  Kopumā konkursā tika aicināti piedalīties vairāk kā 7000 uzņēmumi, kas ir izņēmuši mūzikas atskaņošanas atļaujas publiskās vietās. Ielūgumus ieguva tie uzņēmumi, kas pirmie pareizi atbildēja uz trīs jautājumiem jautājumiem par LaIPA un Mūzikas Ierakstu gada balva “Zelta Mikrofons” 2012.

Svinīgo noslēguma ceremoniju ar Latvijas labāko mūziķu un izpildītāju uzstāšanos klātienē varēs vērot uzņēmums SIA “PATA”, “SUNNY GROUP” un SIA “5. stāva kompānija”. LaIPA sazināsies ar visiem ielūguma laimētājiem personīgi. Informācija par konkursa rezultātiem ir pieejama LaIPA sociālajos tīklos twitter.com@ LaIPA_org, Facebook kontā un LaIPA mājas lapā.

“Mēs ceram, ka ielūgumu izloze uz „Mūzikas Ierakstu gada balva Zelta Mikrofons 2013” noslēguma ceremoniju būs solis tuvāk savstarpējas izpratnes un komunikācijas veicināšanai ar mūsu klientiem. Klientu novērtējums par mūsu paveikto pakalpojumu servisa pilnveidošanai liecina, ka 74% uzņēmēju līdzšinējo sadarbību vērtē kā pozitīvu, savukārt darbinieki ir novērtēti kā kompetenti nozares speciālisti un sniegtās konsultācijas veicina izpratni par LaIPA darbību, par ko esam gandarīti. Mēs turpināsim uzsākto darbu realizēšanu un pilnveidosim klientu apkalpošanas servisa funkcijas, ņemot vērā arī uzņēmēju ieteikumus”, saka LaIPA izpilddirektore Liena Grīna.

Lai novērtētu sniegto pakalpojumu kvalitāti un turpinātu darbu pie procesu pilnveidošanas, LaIPA veica aptauju, lai noskaidrotu klientu viedokli par līdzšinējo sadarbību un informācijas pieejamību. LaIPA apkopotie statistikas dati liecina, ka 47% klientu vēlas saņemt informāciju par Autortiesību likuma izmaiņām un aktualitātēm nozarē. 49% klientu atzīst, ka informāciju par LaIPA darbību un mūzikas atskaņošanas atļaujām iegūst sazinoties ar LaIPA darbiniekiem, 15% uzņēmēju informāciju iegūst internetā, savukārt 16% to iegūst, izmantojot citus plašsaziņas līdzekļus.

Mūzika paver plašas izmantošanas iespējas, to var izmantot gan kā fona mūziku dažādās uzņēmējdarbības jomās – tirdzniecībā, klientu apkalpošanā, kultūras un mākslas pasākumos u.c., gan arī vienkārši ikdienā, klausoties mūziku mājās vai organizējot privātas viesības ģimenei nozīmīgos svētkos, radot atbilstošu atmosfēru un noskaņu. Mājaslapā www.muzikabiznesam.lv ir apkopota un pieejama informācija par mūzikas ietekmi uz patērētājiem Latvijā un ārvalstīs, kā arī pašu uzņēmēju viedoklis un pieredze.

Biedrība “Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” ir organizācija, kurā apvienojušies izpildītāji un fonogrammu producenti, lai kolektīvi administrētu savas tiesības – vienotos ar fonogrammu izmantotājiem par maksājamo atlīdzību, iekasētu, sadalītu un izmaksātu to tiesību īpašniekiem. LaIPA ir starptautiski atzīta organizācija, kas vienīgā Latvijā administrē pašmāju un ārvalstu izpildītāju un fonogrammu producentu tiesības saņemt taisnīgu atlīdzību par fonogrammu izmantošanu. LaIPA pārstāv vairāk kā 1400 Latvijas izpildītājus, fonogrammu producentus un vairāk kā 700 000 starptautiskos izpildītājus un fonogrammu producentus. LaIPA fonogrammu datu bāzē ir apkopota informācija par 70 000 Latvijas un vairāk kā 800 000 ārvalstu fonogrammām.